Moji dokumenti

Niste prijavljeni v spletno mesto www.cnvos.si.Za izdelavo dokumentov morate biti prijavljeni.

KONTAKT

Pravna služba CNVOS
Povšetova 37
SI – 1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon: +386 1 542 14 22
Faks: +386 1 542 14 24
pravo@cnvos.si

ePravnik

Spletna aplikacija za brezplačno, hitro in samostojno izdelavo pogodb, pravilnikov in drugih pravnih dokumentov, ki jih nevladne organizacije potrebujejo za svoje delo. ePravnik ni zbirka vzorcev pogodb in pravilnikov, temveč vam preko naprednega sistema vprašanj, odgovorov in predlogov sestavi različne pravne dokumente, upoštevajoč vaše konkretne situacije in potrebe.

Ustanovitev NVO in statusne spremembe

V tej rubriki si lahko glede na vaše potrebe izdelate dokumentacijo za ustanovitev društva ali zavoda ali pa izdelate nekatere najpogostejše dokumente o statusnih spremembah v vaši nevladnih organizaciji, kot je zamenjava zastopnika, ustanovitev podružnice in podobno.

Pravilniki za NVO

 V tej rubriki si lahko izdelate Pravilnik o izdajanju računov pri gotovinskem poslovanju, ki je obvezen za vse  nevaldne organizacije, ki izdajajo račune za gotovinsko plačilo.

Financiranje in podpora NVO

V tej rubriki si lahko glede na potrebe vaše nevladne organizacije sami izdelate nekatere najpogostejše pogodbe, ki se sklepajo z različnimi podporniki vaše organizacije. Gre za različne donatorske in sponzorske pogodbe, posojilne pogodbe brez obresti, pogodbe o zagotavljanju brezplačnega prostora in drugo.

Delo v NVO

V tej rubriki si lahko glede na vaše potrebe izdelate nekatere najpogostejše pogodbe, ki se sklepajo s fizičnimi osebami glede dela v vaši organizaciji. Gre za pogodbe, kot so pogodbe o zaposlitvi, avtorske pogodbe, podjemne pogodbe, pogodbe o prostovoljskem delu in podobno. 

PRAVNO SVETOVANJE ZA DRUŠTVA, ZAVODE, USTANOVE, SOCIALNA PODJETJA
Redno in temeljito spremljanje zakonodaje na področju pravnih in davčnih sprememb, ki zadevajo nevladni sektor, je zahtevna naloga. Večina nevladnih organizacij, tudi tistih največjih, si redno zaposlenega pravnika oziroma davčnega strokovnjaka le stežka privošči, kljub temu pa je njihovo strokovno znanje v vsakodnevnem delovanju organizacij nepogrešljivo.

Svetovanje na področju pravne in davčne zakonodaje za nevladne organizacije je le eno izmed področij, ki jih CNVOS izjemno dobro pokriva. Nevladnim organizacijam nudimo podporo v vseh ozirih njihovega delovanja, tj. od same registracije, pravnih podlag delovanja v obliki pravilnikov in drugih aktov, nasvetov pri pisanju pritožb na odločitve razpisnih komisij, reševanje vprašanj avtorskih pogodb oziroma pogodb o zaposlitvi, itn.. Celovit pregled nad relevantnimi področji nam omogoča podajanje preverjenih ter kredibilnih informacij.

Več si lahko preberete na tej povezavi.


V treh korakih do pravnih dokumentov za NVO

1.Izberite pravni dokument, ki ga potrebujete.
2.Izpolnite podatke, ki jih mora vsebovati dokument.
3.Dokument natisnite in ga podpišite.

UPORABNO za NVO

Odgovori na najpogostejša vprašanja s področja prava, pravilnikov, financ in podpore za NVO. VEČ »
Ta spletna stran uporablja piškotke. Prikaži podrobnosti
Dovolim piškotke